Ülőbútorok

A HOWE Furniture vállalatot Harold Howe alapította a cunnecticuti Trumbullban az 1920-as években.  A HOWE először kártya-, étkező- és varróasztalokat, éjjeliszekrényeket, összehajtható gyerekágyakat, fafogasokat, és mindenféle olyan bútordarabot gyártott, amely összehajtható volt. Az egyik legelső HOWE jelmondat így szólt:  „HA HAJTHATÓ, HOWE-É A SZÓ”.

A 20. század során a HOWE lett a többfunkciós, helytakarékos asztalok vezető márkája Észak-Amerikában.  Ekkor az ASZTALOK = HOWE volt a szlogen.

A HOWE európai ágazata az 1960-as években jött létre egy licencszerződés keretében.  Később, 1989-ben a HOWE megszerezte az európai koncessziótulajdonost és annak üzemeit a dániai Middelfart-ban. A HOWE Europe részvénytársaság így vált valósággá. Székek és asztalok gyártásával foglalkozott.

Az 1990-es és a korai 2000-es évek alatt a HOWE európai és amerikai ága eltérő koncepciókat és piaci stratégiákat követve két különböző márkává nőtte ki magát. Az európai szervezet növekedése A&D központú stratégiájának és jelentős termékfejlesztésének volt köszönhető. 2011-ben megvalósult a ONE WORLD – ONE HOWE elv, amely azt eredményezte, hogy az európai HOWE átvette az irányítást az észak-amerikai HOWE minden tevékenysége felett, és megkezdte az európai stratégia és termékek terjesztését Észak-Amerikában.

Ma a HOWE összes nemzetközi szintű tevékenységét Dániából irányítják, komoly nemzetközi értékesítések és a kiterjedt elosztási hálózat mellett. A HOWE részvénytársaság az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is rendelkezik leányvállalatokkal.  A HOWE ma a CF Group tulajdona.

    Küldjön nekünk üzenetet