Hírek

Megújult a DHL irodaterülete

Bútorbeszállító és kivitelező: Zconcept Kft.

Tervező: Berentés Boglárka – Zconcept Kft.

Grafikai tervező: Dekorkommandó Kft.

Padlóburkolat: Uniket Bt.

 

A DHL Budapesten található irodájába új, modern, praktikus és ergonomikus bútorok kerültek elhelyezésre. A belső tér elrendezésének megtervezése a felhasználók igényeinek figyelembevételével történt, így az irodában elhelyezett bútorok mind funkcióban, mind elrendezésben, mind pedig esztétikai megjelenésben a munkavégzők igényeire lettek szabva.

Az ügyfelekkel való közös egyeztetés után a terület új vinyl burkolatot és padlószőnyeget kapott, melyek játékos elrendezéssel keltik életre a teret. A padlószőnyeg színeiben a szürke, a lila és a zöld dominál, a laminált bútorfelületek pedig a fehér és a fehérített tölgy színekben harmonizálnak.

Ebben a nagy térben a fő kihívást az okozta, hogy az ügyfelek kérésére létre kellett hoznunk a nagy nyitott területen belül három új irodát. Az irodákat az ablakok előtt kellett elhelyeznünk, ezért mindenképpen üvegfalakból szerettük volna létrehozni az új egységeket. Végül az ügyféllel való közös döntésünk a PREMOSA: Premium mobilizálható válaszfalakra esett. A szerkezet a kész padló és álmennyezet közé került kiépítésre és megfelelő hanggátlást biztosít.

A nagy nyitott térben található munkahelyek két féle asztaltípusból tevődnek össze a hatékony, hot-desk munkavégzés érdekében. A NARBUTAS: Nova U 4 személyes bench asztalcsoportok mellé, bekerült 1-1 darab 2 személyes NARBUTAS: Motion elektromosan állítható magasságú asztalcsoport. Az asztalok végét NARBUTAS: Choice tolóajtós szekrényekkel zártuk, melyekre NARBUTAS: Boxi virágtartók kerültek, ezzel belecsempészve a térbe a zöld növényeket. Ezzel a rendszerrel a hot-desk munkaterületet megfelelően elkülönítettük ebben a nagyterű irodában.

A következő feladat egy olyan közösségi terület létrehozása volt, mely egyaránt alkalmas kötetlen beszélgetésekre és akár csapat meetingekre is. Ezt a területet egy BALMA: Stepps polcrendszerrel választottuk le, mely szintén sok zöld növénnyel lett tervezve. A polcrendszer mögött helyezkedik el a PROFIM: Revo moduláris ülőrendszer, mely kifejezetten a terület igényeire lett szabva. Kerültek még elhelyezésre PROFIM: Vancouver Oto puffok még nagyobb rugalmasságot és modularitást adva ennek a területnek.

 

Mivel a tér nagy részét a munkaterületek teszik ki, így megoldást kellett találnunk a locker szekrények elhelyezésére. Azon felül, hogy kihasználtunk néhány szabad falfelületet, a NARBUTAS: Choice locker szekrények segítségével létre hoztunk egy „térelválasztót”, mely elkülönít két munkacsoportot. A locker szekrények egyedi számozást kaptak.

A tárgyalók berendezését szerettük volna valamilyen szinten egységesíteni, így minden helységbe NARBUTAS: Twist&Sit kárpitozott tárgyalószékek kerültek elhelyezésre. Az asztalokat az adott tér és funkció igényeire szabva választottuk ki, így a két nagyobb méretű tárgyalóba NARBUTAS: Plana asztalok került, a kisebb, keskeny tárgyalóba pedig NARBUTAS: Air tárgyalóasztalt választottunk, mely egyedi méretben lett legyártva, hogy tökéletesen illeszkedjen a térbe.

 

Az előtérben egy lounge területet kellett létrehoznunk, mely megfelelően illeszkedik az étkező ”american diner” stílusához. Ehhez PEDRALI: Modus padokat terveztünk be piros műbőr kárpittal, illetve NARBUTAS: Twist&Sit bárszékeket piros és fekete műbőr kárpittal. Az asztalok terén a BALMA: H2 asztalok mellett döntöttünk, melynek különböző magasságú elemeit helyeztük el. Locker szekrények ide is kerültek, így a megmaradt falfelületet ebben az esetben is NARBUTAS: Choice locker szekrényekkel töltöttük ki. Végül az akusztikai és esztétikai hatások megfelelő állapotának elérése érdekében NARBUTAS: Acoustic Artwork akusztikus paneleket lógattunk le a mennyezetről.