Bútorok beltérben

Zeus Noto

A ZEUS vállalatot 1984-ben egy barátokból álló csoport alapította, akik szerették volna megosztani a DIZÁJN, DIVAT és MŰVÉSZET terén szerzett tapasztalataikat. Céljuk az volt, hogy ötleteiket a ZEUS – egy alapvetően arrogáns – márkanév alatt olvasszák össze és „szennyezzék be”. Ez a kezdeti, ösztönös ötlet végül egy olyan üzletté nőtte ki magát, amely saját szöveteit és divatkollekcióit tervezte meg és hozta létre, valamint magába foglalt egy dizájnbútor gyűjteményt, valamint egy művészeti galériát, ahol a csoport tagjai bemutathatták egyszemélyes műsoraikat, és az Olaszországból, vagy külföldről származó avantgárd ötleteket.

A kezdeti projektből mára csak a ZEUS divatüzlet és a dizájn kollekció maradt meg, amelynek fő tervezője Maurizio Peregalli, a cég művészeti igazgatója. A ZEUS dizájnkollekciójánál ipari anyagokat használunk.

Így például linóleum padlóburkolatot használunk az asztalok és konzolok burkolására.

A Pirelli „pöttyös” viaszvásznat pedig, amelyet általában autószőnyegekhez használnak, itt székhuzatokká változtatják, az extrudált gumiból készült összekötő elemekből pedig kar- és háttámlák lesznek, és így tovább.

Share on Facebook0

Küldjön nekünk üzenetet